КИНДЛИНГ - Трейси Чи - Пепърмил Букс

Peppermill Books
Към съдържанието


" КИНДЛИНГ "
Трейси Чи
КИНДЛИНГ
Японска литература
Издателство: Пепърмил Букс
Година: 2024
Език: Български
Страници: 506

Трейси Чи - автор
Гергана Дечева - преводач
Харпър Колинс - дизайн на корицата
Василена Василева - редактор

Препоръчано за лица над 14години
В наличност
21.25 лвс ДДС 25.00 лв
Добави
За "КИНДЛИНГ" от Гери Дечева
За Трейси Чи
 
 
Трейси Чи е американска авторка с японско потекло. Романът ѝ We Are Not Free, описващ живота на тийнейджърите по време на Втората световна война и базиран на нейни интервюта с оцелели от войната в Япония нейни роднини, както и с оцелели американски войници, печели наградата Printz Honor през 2021г. и е финалист за National Book Awards 2020г. за литература за юноши.
 
Наградена е за бестселър на „Ню Йорк Таймс“ и е финалист за наградата Kircus, The Reader. Носител е и на наградите Printz и Walter.
 
„Киндлинг“ е новият и дългоочакван роман на Трейси Чи, чиято премиера беше в края на февруари 2024г.
 
 
За „Киндлинг“
 
Опустошен от война свят, в който елитни войници, Киндлинг, в детска и тийнейджърска възраст, са изхвърлени от обществото, заради магията, в която са били обучени. Същата тази магия, доскоро безскрупулно използвана от хората, е забранена. Силата, която тези млади войници притежават благодарение на баларния кристал в оръжията им, е смъртоносна, но най-вече за самите тях. Никой от тях не е искал да бъде вкаран в армията от петгодишна възраст, обучаван и използван като оръжие през тийнейджърските си години.
 
След края на дългата война тези деца са ненужни, техните отличия, кодекс, оръжия са отживелица, реликва, а самоличността им – заличена. Насилието все още вилнее из страната. Преди последната си доблестна битка седем прекалено млади войници ще трябва да се изправят пред миналото си, травмите си и мрачните си съдби, ако искат да оцелеят.
 
Едно разтърсващо, интроспективно фентъзи за прекалено млади бойци, търсещи мира, за който някога са се борили, и бъдещето, в което най-накрая са си позволили да повярват.
 
               В романа си Трейси Чи представя сериозни теми, разгръща седем основни образи в завладяваща дълбочина, което постига чрез нестандартни похвати – седем различни гледни точки, всяка от които е разказана от второ лице единствено число. Разказвачът на всяка една гледна точка ще се разкрие лекичко в самото начало, но изцяло – едва в самия край на романа.
 
Самозащитните механизми за справяне с травмите, нанесени от войната на тези много млади хора, понякога самоунищожителни, понякога нелогични, в крайна сметка са напълно разбираеми за деца, които са били хвърлени в кръвопролитията от много ранна възраст, и които са загубили идентичността си, спомените си за дом и семейство, настоящето си, като в същото време не смеят да помислят за бъдещето си и не знаят как да живеят в свят, който не ги иска.
 
Романът ще се хареса и на почитателите на класики като „Седемте самураи“ и „Великолепната седморка“.
 
Поради наличието на батални сцени, в които не липсва жестокост, книгата не се препоръчва за лица под 14 години.
 
Издателство „Пепърмил букс“ ви насърчава да изгледате видеото, посветено на „Киндлинг“ за разяснения, които считаме, че ще са ви полезни, преди да отворите страниците.
 
 
Peppermill
Gergana Decheva
+359 88 261 4385
+359 88 337 9697
peppermillbooks@gmail.com

Назад към съдържанието