Статии - Пепърмил Букс

Peppermill Books
Към съдържанието
Статии
Ван Гог – потапяне в оживялото изкуство
 
На 18 ноември 2021 година Виена за първи път стана домакин на мултимедийното потапяне в света на Ван Гог, обиколило света като „The Van Gogh experience – Alive”. Тази изложба не е първата по рода си, правени са и за други художници, но не с такъв колосален успех.
Виена е столица, в която изкуството винаги е било част от духа на града, но за десет години тук, бях успяла да видя не повече от пет картини на Ван Гог. Наистина не знаех какво да очаквам от  това преживяване.
Последна вечер преди поредния локдаун за Австрия. Предполагах, че повечето хора няма да се грабнат толкова далеч и ще предпочетат да идат или на демонстрациите или на коледен пазар преди магазините да затворят за неизвестен срок от време.

Из аналите на историята

Човечеството винаги е било скептично настроено, когато стане дума за нещо ново. И в повечето случаи с право. Ние не сме свидетели на времената на Галилей, който е завършил живота си с думите „И все пак тя се върти!“, но поне сме чували, нали? Или? Нека останем в  контекста на историята и извън контекста на новото сега и се запитаме защо и с какъв аргумент Европа е протестирала толкова много срещу чадърите. Първият човек, който е извадил чадър на улицата в Англия е бил замерян с боклук и линчуван. Едва век и половина по-късно, когато чадърът се появява в модните списания, хората го приемат и днес почти няма човек без чадър.
Кафето среща още по-ожесточена съпротива в Европа.

(Се)романтично с хорър елемент

          Сценарий за романтично-еротичен роман за начинаещи и напреднали писачи:
               1. Избери си псевдоним – нещо секси. Вероника Лейс примерно. Или Пинки Клит.
               Всеки си избира какво да чете, не ме разбирай грешно. Просто ми се плаче, когато виждам какво вълнува хората, които имат хладилници и там има поне една краставица. Де за еротика, де за ядене.
               2. Напиши осемнадесет еротични сцени за двадесет глави (книгата не бива да отегчава като едни други тритомни еротики, с които вече сме запознати до болка (буквално). Разбира се, сексът трябва да е с много охкане, стонове, ахкане, напъни, тя винаги стига до оргазъм, той винаги я дочаква (сега, в реалния живот всички жени ще потвърдят, че такива филми няма, пък колко може да чака той…

Пиши ни

Peppermill
Gergana Decheva
+359 88 261 4385
+359 88 337 9697
peppermillbooks@gmail.com

Назад към съдържанието